fbpixel

Šta nam maderoterapija zapravo radi?

25.02.2020.

Ono što masaža okalgijama zapravo radi jeste stimulacija limfnog sistema. Limfni sistem zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tijela. Onda kada je zbog loših životnih navika, loše ishrane i nedovoljno kretanja ustajao i kada se limfa u njemu ne pokreće, toskini ostaju zarobljeni u njemu i on ne radi svoj posao.

Kad kažemo toksini, mislimo na sve viškove koje smo na ovaj ili onaj način unijeli u organizam, ne samo na neke očigledno štetne i opasne materije. I višak masti, i višak šećera i višak aditiva iz hrane takođe ostaju zarobljeni u našem tijelu i zajedno stvaraju masne naslage koje liče na narandžinu koru – celulit.

Zato je stimulacija limfnog sistema izuzetno važan korak kada pokušavamo da se riješimo ovog kozmetičkog košmara, a anticelulit masaža oklagijama ima upravo tu ulogu – ravnomjernim, ritmičnim pokretima stimuliše protok limfe i radi se svojevrsna limfna drenaža.

Time se ujedno aktivira metabolizam i organizam počinje da brže radi sam na izbacivanju masnih naslaga, toksina pa i celulita.

Šta nam maderoterapija zapravo radi?