fbpixel
Šta je maderoterapija?

Šta je maderoterapija?

Maderoterapija

Svako od nas želi da ima vitku figuru, bez masnih naslaga i celulita. Možda ste probali brojne tretmane koji obećavaju da će vas ovih muka i problema rešiti, ali se još niste usudili da se podvrgnete masaži uz pomoć oklagija.

Kome je namenjena maderoterapija?

Maderoterapija je nastala u Kolumbiji, a poznato je koliko su zgodne žene iz tog kraja sveta. U pitanju je masaža koja je pouzdan put do vitke linije, uklanjanja celulita, kao i toksina.

Maderoterapija je namenjena, pre svega, osobama koje imaju masne naslage koje su grupisane na određenom delu tela, a to je najčešće zadnjica, stomak, bokovi, butine...

Interesantno je da se koristi alat koji je od drveta i koji veoma podseća na oklagije. Naravno, nema nikakve veze sa kuhinjskim priborom, već je to samo oblik oruđa koje se koristi za maderoterapiju.

Mnogi klijenti pitaju da li je tretman na ovaj način bolan? Istina je da je u pitanju nešto agresivnija masaža, ako možemo tako da nazovemo, ali ni u kom slučaju nije ništa bolno ni neprijatno.

Oklagije su anatomski dizajniran alat, tako da postoje oklagije za svaki deo tela. Zahvaljujući svemu ovome, tretmane možemo da nazovemo sasvim prirodnim, koji daju rezultate i kod onih ljudi koji godinama imaju tvrdokorne naslage celulita na određenim delovima tela. Oklagije brenda Orhideja ispunjavaju sve navedene kriterijume dobrih alata za maderoterapiju.

Mnogi od vas, čitajući ovaj tekst, postaviće pitanje: u čemu je prednost maderoterapije i zašto je dobro da počnem da je koristim?

Odgovor je da se tokom tretmana intenzivno pritiskaju vlakna tkiva i celulit, a sve to kao posledicu ima ubrzavanje metabolizma. Znamo da je usporen ili spor metabolizam glavni krivac što se hranljive materije sporije sagorevaju, pa iako unosimo istu količinu hrane kao i nekada, sada se to „lepi“ za nas, pa postajemo gojazni. To nije ništa čudno, kada znamo da se starenjem metabolizam prirodno usporava i da je najbrži kod dece i sasvim mladih ljudi.

Drugi benefit maderoterapije je u tome što uklanja masne naslage tamo gde ih ima najviše i gde su najupornije, kao i štetne materije – toksine iz tela.

Maderoterapija se izvodi tako što postoji čitav niz pokreta koji se ponavljaju, a pri tome se koristi više od desetak različitih drvenih alata – instrumenata. Terapeut motiviše vaš organizam da aktivira limfni sistem, i da oslobađa toksine koji su se akumulirali u telu. Sve to kao rezultat ima uklanjanje masnih naslaga, i to sa delova koji su nakritičniji.

Na kraju ćete biti veoma zadovoljni, jer će celulit biti uništen, iako je pre toga bio otporan ma šta da ste radili, koža će prestati da otiče, dok će nestati i sindrom narandžine kore. Dobićete zategnutu i ravnu kožu, ali imajte na umu, da svi ovi rezultati neće doći preko noći.

Naime, proces dobijanja celulita, masnih naslaga i viška kilograma se događao u dugom vremenskom periodu, tako da će biti potrebno više seansi da bi se postigao maksimalan učinak. Ipak, prve pomake videćete vrlo brzo i to će vas na najbolji način motivisati da nastavite sa tretmanima do konačnog cilja.

Maderoterapija može postati vaša nova dobra navika, nešto dobro što činite za svoj organizam, ne samo u estetskom, već i u zdravstvenom smislu.

30.06.2020.

#maderoterapija  #oklagije  #masaža